Voraakhom House

Functions of the house obviously separated into two parts, one is mainly used by the residents and another are public functions. Therefore, this particular two building mass are also clearly set apart.

The owner of the house is Landscape Architect, that’s why spaces in this house are connected through landscape-wise manner. Approaching the main public mass, visitor should reach the spacious court first, then reach the public function such as party room. Before arriving at private section, the landscape with light structure, such as steel and wood, came in to play by separating those two part again.

Chicha House

Applying the idea of hideaway retreat, Chicha residence reconsiders the typical modern dwelling atmosphere from the very beginning of design stage.  The circulation is redefined from the shortest route to a swaying and sexy patrolling movement. Besides, transitional areas scattered over the residence are to maximize the spatial homogeneity between functional area and the circulation space stressing on spatial approach and rhythm of user experience. Overall ambience aims for a tone of modern tropical serenity.

Suppasit House

The houses are made for two brother that living close to each other. “Sharing” environment is the key design of these houses. Therefore, negative spaces are created from the positive form by using tectonic of wall, ceiling, floor and also fence to define a room not only indoor but outdoor as well. As a result, a blurred line are rendered between interior and exterior and also space in between houses, which is a public zone. In order to preserve privacy of each family, “shell” is made to screen the visual permeability from each other. Moreover, the design provide spaces for living together in harmony with nature.

Kopsak House

The extension house is designed to connect with the old house, either tangible or intangible ways. Architectural elements such as gate, walkway, sand pond, reflecting pond and roof top are used to define negative space that harmonized with existing layout. Moreover, each room is provided more than one natural experience, for example, dining room is in between the phenomenon of pond and green wall so the sound of water and the greenery scene are created. This house is the role model of N7A “space in between” concept.